ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

 frododa 

 

Κάθε κόσμημα είναι μοναδικό και είναι για μια ζωή!   

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  

 

Κάθε κόσμημα είναι μοναδικό και, όπως κάθε τι πολύτιμο, χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα για να μην αφήσει ο χρόνος τα σημάδια του και να διατηρηθεί για μια ζωή! Όλα τα κοσμήματα, ανεξαρτήτως αξίας, χρειάζονται την φροντίδα μας.

Πώς όμως πρέπει φροντίζουμε τα κοσμήματά μας; Δεν σας έχει συμβεί κάποιο κόσμημα να έχει χάσει την λάμψη του, ακόμη κι αν είναι κλεισμένο στο κουτί και αφόρετο για πολύ καιρό ή να απογοητευτείτε από την ποιότητά του βλέποντάς το να μαυρίζει; 

Πολλές φορές λοιπόν δεν φταίει το κόσμημα ή ο κοσμηματοπώλης για την κατάληξη αυτή, αλλά η δική μας ελλιπής ή λανθασμένη φροντίδα προς τα κοσμήματά μας. Παρακάτω λοιπόν, σας έχουμε μερικές συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε:

arrowΔεν κοιμόμαστε με τα κοσμήματάμας που είναι δεμένα με ατσαλόσυρμα, έχουν ακατέργαστες  πέτρες και πέτρες που προεξέχουν γιατί μπορεί να στραβωσουν ή και να σπάσουν.

arrowΑν ιδρώσετε, πριν το φυλάξετε, ξεπλύνετε με νερό.

arrowΑφαιρούμε τα κοσμήματα από πάνω μας όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε καλλυντικά, λακ, κρέμες χεριών ακόμη και το άρωμά μας, ώστε να διατηρήσουμε την λάμψη τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

arrowΌταν δεν φοράμε τα κοσμήματα μας τα φυλάσσουμε επιμελώς σε χωριστά κουτάκια. Δεν τα τοποθετούμε ποτέ μέσα σε κασετίνες το ένα πάνω στο άλλο διότι θα δημιουργηθούν σημάδια και γρατσουνιές στις πολύτιμες πέτρες, τα μαργαριτάρια και τα μέταλλα.

arrowΔεν φοράμε ποτέ όταν μαγειρεύουμε κοσμήματα με οργανικές πέτρες, όπως κοράλλι-κεχριμπάρι-τουρκουάζ και μαργαριτάρι, καθώς επίσης και ακατέργαστες ορυκτές πέτρες διότι ο ατμός εισχωρεί στην πορώδη επιφάνειά τους.

arrowΔε φοράμε ποτέ κοσμήματα με ορυκτές πέτρες όταν καθαρίζουμε το σπίτι και ειδικά το μπάνιο, λόγω χημικών που μπορεί να περιέχουν διάφορα απορρυπαντικά.

arrowΓια να ξεμπερδέψουμε αλυσίδες που έχουν μπερδευτεί μεταξύ τους χρησιμοποιούμε λίγη πούδρα.

Θυμάμαι: Τα κοσμήματα τα φοράμε τελευταία και τα βγάζουμε πρώτα!

 

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Μια άλλη αρχή εξίσου σημαντική που θα μπορούσαμε να εντάξουμε στην φροντίδα των κοσμημάτων(ασημένια και χρυσά, αλυσίδες και μέταλλο) είναι η καθαριότητα
 
Για να καθαρίσουμε μόνοι μας τα κοσμήματα χωρίς πέτρες(π.χ αλυσίδες/σταυρούς) και τα κοσμήματα με καρφωτές πέτρες(πχ. Μονόπετρα με ζιργκόν ή διαμάντια), χρειαζόμαστε ζεστό νερό με υγρό σαπούνι πιάτων. Καθαρίζουμε το κόσμημα χρησιμοποιώντας ένα μαλακό βουρτσάκι και έπειτα με ένα μαλακό πανί το στεγνώνουμε. Το ύφασμα και το βουρτσάκι που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι πολύ μαλακά, γιατί ένα σκληρό ύφασμα μπορεί να γρατσουνίσει το κόσμημά μας.
 
Τα μαργαριταρένια κολιέ ή βραχιόλια τα ξεπλένουμε μόνο με νερό και το αφήνουμε σε ένα πανάκι να στεγνώσουν.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ! Για κοσμήματα με ορυκτές ακανόνιστες πέτρες αφήστε τον καθαρισμό στον ειδικό. Στο κοσμηματοπωλείο που το αγοράσατε ή καλύτερα σε εξιδεικευμένα εργαστήρια, όπως το δικόι μας.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 eyc horizontal

black-social-media-facebookblack-social-media-twitterblack-social-media-pinterestblack-social-media-linkedin1

© 2014 All Rights Reserved www.vickyjewelry.com  | website by vasilia.gr